Loading...

Blogul adLemonade

Must have in 2015 – Campanii Video de promovare pe YouTube

Vreti ca business-ul vostru sa devina viral? Aveti un buget limitat si nu stiti cum sa va promovati afacerea? Atunci e momentul sa va ganditi unde doriti sa va pozitionati in piata si sa incepeti sa va conturati strategia de branding.

Branding-ul este cel care da tonul in business si cel care face diferenta in piata. Cand vorbim despre branding si ce anume inseamna a crea brand awareness fie ca este vorba despre un produs sau un serviciu trebuie sa fim constienti de faptul ca branding-ul nu se creeaza peste noapte, dimpotriva se construieste in timp in urma castigarii increderii clientilor nostri.

Un exemplu excelent sunt cei de la Tudor.Personal Tailor, brand de Outfit-uri made-to-measure pentru barbati, care si-a construit reputatia in online folosind campanii de promovare prin Google AdWords, dar si o strategie smart de promovare pe YouTube. Am construit impreuna cu ei un canal propriu pe YouTube numit Tudor Tailor prin care am promovat noile colectii de costume. Una din cele mai apreciate colectii a fost Evolution care s-a bucurat de aprox. 26.000 de vizualizari cu un buget mic, dar investit eficient, reusind sa pozitioneze brandul Tudor Tailor ca si trend setter in categoria costumelor barbatesti MTM. Mai mult, a atras interesul si vizita in showroom-uri a barbatilor interesati sa investeasca in imaginea lor, crescand astfel si vanzarile.

Cum si de ce sa folosim YouTube pentru cresterea notorietatii brand-ului?

Raspunsul este cat se poate de simplu: pentru ca traim in era digitala, unde pe langa canalele de social media cunoscute de publicul larg precum Facebook, Instagram, Linkedin provocarea vine din sfera multimedia.

5 Motive pentru a folosi YouTube

1.  GO Viral. YouTube spre deosebire de alte canalele de promovare si branding ofera avantajul de a distribuie video-urile cu restul comunitatii ceea ce sporeste semnificativ rata de engagement. In plus YouTube are analytics pentru a va ajuta sa generati rapoarte sa vedeti cat de populare au fost video-urile si cine e de fapt audienta voastra.

2.  Prietenos cu bugetul. Pentru a face video-uri bune care sa prinda in piata nu aveti neaparat nevoie de un buget exorbitant. Multe dintre video-urile care au devenit virale pe YouTube au fost realizate fie cu un telefon smartphone fie cu o camera foto mai performanta. Un exemplu de video dragut si prietenos din punct de vedere al costurilor este cel de la Floridelux.

3.  Creativ si out of the box. YouTube chiar este printre putinele canale care ofera posibilitatea de a fi creativ in adevaratul sens al cuvantului. Cele mai originale idei de video-uri pot fi foarte cool mixate si transmise print-un mesaj de maxim 5 secunde. Un bun exemplu de acest tip de video foarte creativ, axat pe branding este cel de la Aoro.

4.  Campanii video in AdWords. Daca ai realizat un filmulet cool si doresti sa iti promovezi business-ul, platforma Adwords este cea mai la indemna metoda prin care poti sa ajungi la audienta ta si sa devina viral business-ul tau. Cateva exemple de companii din Romania care si-au promovat cu succes video-urile pe YouTube sunt: Tudor.Personal Tailor, Tocmai.ro, Olx, Aoro, Elefant, Provident etc.

5.  Fii ON. Brand-urile de top integreaza in strategia lor de branding si YouTube pe langa canalele de promovare offline. Cele mai cunoscute brand-uri folosesc in procent de 50% mai mult canalele de YouTube comparativ cu brand-urile mai putin cunoscute. In graficul de mai jos este mai mult decat vizibil faptul ca marile companii precum Google, Disney si Sony folosesc constant canalul de YouTube, isi fidelizeaza consumatorii si fanii oferindu-le video-uri despre noile produse, proiecte sau evenimente.

 

Asadar nu mai stati pe ganduri si incepeti chiar de astazi sa va promovati business-ul pe YouTube. De ce? Concurenta voastra se promoveaza deja pe YouTube.

Suntem siguri ca v-am starnit curiozitatea sa aflati cat mai multe tips&tricks legate de promovarea eficienta pe YouTube si promitem sa revenim cu materiale calde. Pana data viitoare va provoc la un mic exercitiu: urcati pe canalul de YouTube un filmulet despre business-ul vostru si promovati-l apoi cu un buget de 20 lei pe zi.

Asteptam comentariile voastre despre YouTube si branding si suntem curiosi sa impartasiti cu noi rezultatele pe care le-ati obtinut deruland campanii video de promovare.

Pe curand 🙂

Surse foto: YouTube for business, YouTube brands 

 

Despre noi

Suntem o agentie ppc de top si imbunatatim performanta de business a clientilor nostri prin campanii de marketing digital inteligente. Tintim constant excelenta, performanta si cresterea continua.

Contact

✆ Suna acum: +40 (744) 515 849
✉ Email: contact@adlemonade.com